Konstruktion

 

Konstruktion

 

Vognen

 

Gennem tiderne har vi måtte ændre designet på vores konstruktioner. Som vores vogne stadig bliver større, må konstruktionen nødvendigvis blive stærkere.

 

Når vi holder inde i Kildeparken vælter folk ind i vognen, og det er ikke udsædvanligt med 20 mennesker i vognen på én gang. Derfor bliver der ikke sparet nogen steder med hensyn til sikkerheden.

 

De første par år vi byggede til Karnevalet, blev vognen bygget af stort set hvad vi kunne finde. F.eks paller eller planker som folk havde til at ligge. Af det byggede vi så vognen og beklædte den med papmaché. Det er vi gået væk fra, da det som regel regner når der er Karneval ;-(. Vand og papmaché går ikke hånd i hånd.

 

I dag bygger vi skelletet på vognen i 2x4 reglar, forstærker og støtter med alm. lægter. Herefter beklæder vi med spån- eller krydsfinérplader.

 

Nogle gange kræver projektet en usædvanlig byggestil. Det kan f.eks være at trække et lag PU skum hen over vognen for at give en murstenseffekt. Eller lave små teglsten af masonit for at lave et fremtrædende tag.

 

Undervognen har vi også selv måtte bygge. Det er faktisk undervogne fra to campingvogne der er blevet skrællet, og så svejset sammen.

 

At bygge sådan en vogn kræver selvfølgelig viden om hvad man laver. I Alkoholdet har vi faggrupperne tømrer, elektriker, smed og en ingeniør til at føre opsyn med konstruktionen.

 

Kostumer

 

Nøjagtig som med vognen er kostumerne også blevet mere avanceret. I starten var det mere op til én selv at sørge for kostume.

 

I dag har vi et kostumehold, der tager mål på hver enkelt deltager, designer mønster og specialsyr efter dette.

 

Til vores kostumer bruger vi hovedsaligt velour. Dette har vi valgt da det er forholdsvis billigt, det har en god glans og er nemt at arbejde med.

 

Når vi vælger kostumedesign til årets Karneval, prioriterer vi højt, at vi ligner hinanden. Ikke nødvendigvis på en prik, men der skal være fælles træk.

 

Nogle kostumer kræver indlæg af fiberstænger for at opnå den ønskede effekt. Dette kan evt. være for at skabe volumen i et kostume.

 

Nogle gange vælger vi også at gøre bruge af tynde skumplader. Disse er rigtig gode at arbejde med da man kan opnå en form som intet andet materiale tillader.

 

Vi valgte f.eks også skumplader til at lave vores drage plus tilhørende hale i 2008.